Receptie
Johan van Leeuwen

Johan van Leeuwen

zwaait eind mei 2024 af als bestuurder van stichting CPOV.

Afscheidssymposium

Na zich bijna 8 jaar te hebben ingezet als bestuurder van Stichting CPOV gaat Johan van Leeuwen met pensioen. Ter gelegenheid van zijn vertrek organiseert CPOV een afscheidssymposium op vrijdag 24 mei 2024, gevolgd door een feestelijke receptie en diner. Dit symposium kent een centraal thema dat Johan na aan het hart ligt:

 

Verbindend leiderschap

Programma

Datum: Vrijdag 24 mei 2024

  • 16.00-18.45 uur    Receptie 
 

Locatie: De Wageningsche Berg, Generaal Foulkesweg 96, 6703 DS Wageningen

 

Verbindend leiderschap

Verbindend leiderschap is een thema dat mij gedurende mijn hele periode als bestuurder van Stichting CPOV na aan het hart heeft gelegen. Verbindend leiderschap staat voor verbinden, vertrouwen, verdiepen en vernieuwen. Verbinden, omdat elke succesvolle vorm van leidinggeven begint met contact. Invoelen wat de ander beweegt en hoe je de ander kunt meenemen in een stuk vertrouwen. Een omgeving creëren waarin je het vertrouwen hebt dat je fouten mag maken, dat je eerlijk contact hebt. Vertrouwen is de basis. Een kind kan pas exploreren als er vertrouwen is, als de pedagogische setting goed is. Maar dat geldt net zo goed voor een medewerker en voor een heel team. Is er vertrouwen, dan kun je verdiepen met elkaar. Vertrouwen kent in mijn optiek ook een verticale as, vertrouwen op de Heere God. Weten dat je ondanks alle uitdagingen met vertrouwen de toekomst tegemoet mag gaan, samen met Hem. Als je dit vertrouwen ook hebt in een samenwerking, dan kom je met en naast elkaar tot verdieping. 

In 2016 kwam ik als interimmer bij CPOV terecht, niet wetend dat ik bestuurder zou worden. In de periode van 8 jaar dat ik mij heb ingezet voor CPOV heb ik een eerste slag gemaakt vanuit cultuur in plaats van vanuit structuur. De cultuur verbond mij aan CPOV en ik merkte al snel dat de behoefte aan verbinding groot was. Samen hebben we gewerkt aan cultuur, vertrouwen, structuur en kwaliteit van het onderwijs en we hebben mooie dingen bereikt met elkaar. Ook naar buiten toe heb ik verbinding hoog in het vaandel gedragen. We hebben als CPOV mooie relaties opgebouwd met de gemeente, hogescholen, collega-bestuurders en samenwerkingsverbanden. Deze samenwerkingen zijn opgebloeid vanuit verbinding, vertrouwen, verdieping en vernieuwing. 

Ik hoop mijn periode als bestuurder van CPOV af te sluiten met een symposium en een persoonlijk treffen, waarin de verbinding die ik persoonlijk zo waardeer centraal staat.

Johan van Leeuwen

Ja, ik ben graag aanwezig op de receptie

Heeft u een vraag?

Stel deze per e-mail of telefoon aan Lieke van den Bergh of Petra Visser via 0318-519076. 

Mocht u tijdens de afscheidsreceptie een woord willen richten tot Johan van Leeuwen, dan is dit mogelijk. Meld u dit vooraf aan Lieke van den Bergh via 0318-519076.