Vacature: intern begeleider - De Ceder

groep 3 t/m 8 bovenbouw

Vacature: intern begeleider - De Ceder

Vanaf 1 april 2022 - 0,42 (2 dagen) - per 01-08-2022 tot 3 dagen

Samen leren, samen leven!

Informatie rondom de werving van een leerkracht voor intern begeleider voor de onderbouw en bovenbouw.

Het bestuur van Stichting CPOV e.o. is voor CBS De Ceder met ingang van 01-04-2022 of uiterlijk 01-08-2022 op zoek naar een Intern Begeleider voor groep 3 t/m 8.

Vanaf 01-04-2022 starten met 2 dagen (WTF 0,4250) met een uitbreiding vanaf 01-08-2022 tot 3 dagen. Starten vanaf 01-08-2022 is ook een mogelijkheid.

Hoe ziet jouw profiel als intern begeleider eruit?

We zoeken iemand met hart voor het kind. Je herkent jezelf hierin en wil aansluiten bij onze missie en visie.

De Ceder is een protestants-christelijke school waar de betrokkenen mogen ervaren wie God is, doordat wij uit liefde vanuit de Bijbel voorleven. Vanuit die liefde creëren wij met elkaar een omgeving waar iedereen werkelijk gezien en erkend wordt.

In ons pedagogisch klimaat is veiligheid een voorwaarde, waarin iedereen zichzelf mag zijn en gezien wordt. Verschillen worden als kracht ingezet vanuit wederzijds respect. In ons leren werken wij doelgericht samen. We bieden onderwijs aan in drie niveaus met oog voor individuele mogelijkheden. Daarbij krijgen kinderen inzicht in hun eigen leerproces.

Als team hebben we dezelfde einddoelen voor ogen en hier werken we samen aan. Dit doen we door er persoonlijk voor te zorgen dat uitstraling, taal, luisterhouding en gedrag in overeenstemming zijn met elkaar. Wij werken efficiënt samen door elkaars kwaliteiten, kennis en ervaringen in te zetten. De basis van deze samenwerking is vanuit onderlinge verbondenheid. Denk aan: vertrouwen, respect, eerlijkheid, ruimte geven, luisteren, verantwoordelijkheid geven en nemen.

In ons contact met ouders gaan wij uit van wederzijds respect en vertrouwen. Daarbij hebben we het hetzelfde doel voor ogen en staat de optimale ontwikkeling van het kind centraal.

Kerntaak Intern Begeleider CBS De Ceder

➢ Stimuleert, coördineert en bewaakt de ondersteuningsstructuur van de school in het belang van de ontwikkeling van iedere leerling.

➢ Ondersteunt en coacht leraren bij het verzorgen van het juiste aanbod zodat de leerlingen zich optimaal en passend kunnen ontwikkelen (adviseur – specialist).

➢ Adviseert directeur en MT over de koers van de ondersteuning binnen de school.

➢ Is verantwoordelijk voor de 7 regels van de Intern Begeleider:

 

7 Regels voor de Intern Begeleider

  1. Zorgt ervoor dat de ondersteuningsstructuur op orde is.
  2. Heeft zicht op de ontwikkeling van de ondersteuning binnen de school.
  3. Schept duidelijke kaders voor de ondersteuning en afstemming in de groep.
  4. Stelt zich proactief en professioneel op naar de leerkrachten.
  5. Brengt samen met het team de opbrengsten per groep en de school als geheel in kaart.
  6. Is transparant over de positieve punten, ontwikkelpunten en risico’s m.b.t. tot de ondersteuning in iedere groep.
  7. Heeft structureel overleg met de directeur, MT en de extra ondersteuners.

 

Je hebt zelf meerdere jaren voor de groep gestaan en, indien mogelijk, ervaring als intern begeleider. Je hebt een opleiding tot intern begeleider (of specialisatie binnen master SEN) gevolgd of bent bereid die op korte termijn te gaan volgen.

Samen met de collega’s kun je werken vanuit doelen en draag je actief bij aan het versterken van de samenwerking binnen het team.

Verantwoordelijkheden Intern Begeleider CBS De Ceder

➢ Voert gesprekken met de leerkrachten en ouders m.b.t. de ondersteuning van de leerling, van de groep en het afstemmen van het onderwijs daarop.

➢ Voert observaties uit in de groepen m.b.t. de extra ondersteuning aan de leerlingen en/of de groep.

➢ Ondersteunt de leerkracht bij leerlingen met een eigen leerlijn.

➢ Ondersteunt de leerkrachten bij het analyseren van de toetsen en het bieden van een passend aanbod.

➢ Organiseert de passende extra ondersteuning voor de leerlingen die dit nodig hebben en stuurt deze aan.

➢ Heeft goede contacten met specialisten, andere externen en scholen in de regio.

 

De Ceder

De Ceder staat aan de Larikslaan in Veenendaal tussen een oudere wijk en de nieuwbouwwijk Petenbos. Op de school zitten zo’n 330 kinderen uit gezinnen met diverse achtergronden.

De Ceder is een opbrengstgerichte school. D.m.v. analyses en observaties krijgen we onderwijsbehoeften van leerlingen scherp en stemmen het onderwijsaanbod daarop af. Wij zetten het Expliciete Directe Instructie (EDI) model in voor kwalitatief goede lessen. Wij hebben veel aandacht voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Daarbij zetten we de pedagogische vaardigheden van de leerkrachten in en gebruiken o.a. de Kanjermethode en onze schoolregels.

Binnen het team heerst een prettige werksfeer en staat samenwerkend leren en ontwikkelen voorop en werken we met expertleraren en ontwikkelteams.

Praktische informatie en procedure

Herken je jezelf in het gestelde profiel? Dan ontvangen wij graag uiterlijk vrijdag 11-02-2022 een sollicitatie. Jouw reactie kun je versturen per mail naar solliciteer@cpov.nl en conny.rebergen@cederveenendaal.nl.

Wil je nog meer informatie? Deze is telefonisch te verkrijgen bij Conny Rebergen (directeur) of Anja Tuhusula (Ib’er). tel. (0318-510093).

Voor algemene informatie over deze vacature of procedure kun je contact opnemen met André van der Blom,  HR-Adviseur, tel.nr. 0318-519076.

Acquisitie naar aanleiding van dit profiel wordt niet op prijs gesteld.

 

 

Top 4 redenen om bij een CPOV-school te werken

Wij bieden je een moderne, toekomstgerichte werkplek met diverse onderwijsconcepten: er is altijd een school die naadloos bij jou past. 

 


 
Bij ons staat elk individueel kind centraal. Ook jij krijgt volop vertrouwen om dit in je dagelijks werk te doen.

 


 
Bij ons krijg je veel ruimte voor opleiding en persoonlijke ontwikkeling. 

 


 
Een fijn team staat voor je klaar. Een goede werksfeer is voor ons topprioriteit. 

Plan een afspraak

Vrijblijvend kennismaken? 

Mail of bel met André van der Blom of Petra Visser via 0318-519076 of solliciteer@cpov.nl